Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2014 18:57 - Пълнолудие в радио Шумен петък 13-ти с Ша-Ша
Автор: 6a6a Категория: Изкуство   
Прочетен: 1588 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.06.2014 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една мноого официална статия от нас :)

image

Третият ни по ред концерт за БНР (този път по случай осемдесетия рожден ден на   националната медия), се проведе в  Артсалона на радио Шумен. Отново се радвахме на чудесното отношение на шуменските ни фенове, които бяха напълнили залата. Всеки път стават все повече и все повече, няма какво да говорим-страхотна публика! Естествено в духа на петък 13-ти, атмосферата си остана нажежена, нощта много гореща и наелектризирана от задаващата се лятна буря. Професионалното осветление за случая ни поизпоти доста, но и ние не се предадохме до края, с мотото изгори за да светиш и непрекъснатият шум в главите ни, който натрапчиво  тананикаше неадекватни мотиви от песента "Блясъкът на славата". :)

image

    Може би трябваше да започнем с пътуването ни до там..Тръгнахме уж рано от София -доколкото ни беше възможно да се организираме в 11ч. предиобед.Ще запомним деня с хубавото прежурящо слънце по магистралата. Надухме яко климатика и музиката и си казахме -петък 13-ти котка страх-мен не страх! Рокендрооол! Естествено спирахме  на повечето бензиностанции да се поливаме с вода, да зареждаме бира и да изпушим по някой и друг фас..че не е като да не се вълнувахме. Рекламата за събитието течеше месец предварително. Дадохме няколко интервюта за радио Шумен.От екипа направиха страхотна организация. По телефона се чувахме постоянно с нашия домакин Цецо Папазов, който следеше до последно  събитията около записа на концерта и всички други подробности. Беше се погрижил да ни отглежда като най -разглезени рок звезди  и откачалки, за което много му благодарим!

bnr.bg/shumen/post/100416718/shashavo-blus-rok-djaz-soare-v-artsalona-na-radio-shumen

  Маршрута, който избрахме ,беше през магистрала Тракия. Минахме през Ямбол, за да вземем една наша приятелка и решихме да отдъхнем в Рок пицарията, в която бяхме свирили последно зимата. Е няма такава жега! Тъкмо се насъбраха и облаците за вечерната буря!
 Посъбрахме сили и хайде хоп в колата!  Потеглихме към Шумен. По пътя ни през прохода, се обадиха отново от радиото да  ни проверят с едно последно интервю. По телефона чухме само половината от въпросите на Сашо Бакалов, но пък иначе всичко си казахме...макар че сега питайте ни-не помним какво сме говорили !  Има -няма за седем часа и кусур пристигнахме!Отидохме почти веднага в Радиото. И докато се поздравим с всички и докато извадим и наредим китарите и реквизита (за случая бяхме донесли скромния  прашен парцален прилеп от килера- по образец на Мейдън и един фенер тиква),трябваше да започваме да свирим.  Щеше да е хубаво да може още малко да си поговорим с хората в китния вътрешен двор на радиото..но нямаше време. График се гони, запис се прави-пък дано сме излезнали хубаво  за DVD-то.
  

  Артсалонът на радио Шумен за първи път беше отворил врати за вечерен концерт със свободен достъп. Имаше всякаш нещо нелегално в цялата работа, от което на нас ни стана особено интересно. Обстановката в залата не предполагаше танци и рок истерия, но като ни светнаха прожекторите в очите, вдгнахме температура и се развилняхме. Вярно-столовете пречеха на публиката да се присъедини, пък и контрол имаше- можеш да пиеш само вода.. евентуално, но аплодисментите следваха след всяко парче. Изсвирихме песни от първите си два албума-"Нагоре-Надолу" и "Последна гара Вавилон". Забихме и от новия- "Вятър и мъгла", а като бонус и две парчета от проекта ни за следващия. Най- интимният момент от представлението беше баладата " С уиски пресушавам дъжда" Тогава страстите и електричеството във въздуха от тежкия  буреносен задух и тихата,но малко призрачна атмосфера в сградата на радиото през нощта, ще сляха и дадоха перфектния звук за тази песен. Момента беше магичен за нас и се радваме че успяхме да го споделим с шуменската публика.

image
image
 
Както винаги-нещата, които очакваш дълго и с нетърпение, свършват по бързо от мигане с очи...Дойде време отново да приберем китарите в калъфа. Прилепа окачен на микрофона за представлението оставихме в Шумен -за спомен. Ще се върнем отново да го видим и с радост ще свирим за вас и следващият път!  Благодарим ви от сърце!
 
image


 



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 6a6a
Категория: Изкуство
Прочетен: 52440
Постинги: 17
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031